به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای کرمانشاه در ابتدای جلسه، مهندس مرتضی حسنآبادی، سرپرست شرکت آب منطقهای کرمانشاه و دبیر کارگروه سازگاری با کمآبی، ضمن خوشآمدگویی به حاضران، گزارشی اجمالی از اقدامات انجام شده و روند پیگیری مصوبات جلسات گذشته ارائه کرد.
مرتضی حسنآبادی سرپرست شرکت آب منطقهای کرمانشاه با اشاره به کاهش چشمگیر منابع آبی استان از جمله افت محسوس روانآبها و دبی چاهها، گفت: در برخی مناطق استان حتی در عمق چند صد متری نیز آب قابل استحصال وجود ندارد، که زنگ خطری جدی برای آینده است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمانشاه فعالیت کشاورزان مهاجر را از دیگر عوامل تهدیدکننده منابع آبی و امنیت غذایی استان دانست و تاکید کرد: با این گروه باید بهطور جدی و مؤثر برخورد شود؛ چرا که نه تنها به منابع آبی آسیب میزنند بلکه کیفیت تولیدات آنها نیز قابل تأمل است.
نجفی یادآور شد: ممکن است حتی در سال آبی آتی نیز بارشها چشمگیر نباشد و از همین رو نیازمند حفظ منابع آبی موجود هستیم.
وی با تاکید بر اینکه در چنین شرایطی تامین آب شرب مردم در اولویت است، تاکید کرد: عمده اعتبارات عمرانی را نیز به سمت آب شرب سوق دادهایم.
نجفی با بیان اینکه باید از کشت برنج جلوگیری شود، نه اینکه اجازه بدهیم کشت شود و بعد سراغ امحا آن برویم، گفت: باید کشتهای آببر به سمت غرب استان که منابع آبی بیشتری در اختیار است، هدایت شود.
وی یکی از مواردی که به منابع آبی صدمه جدی وارد میکند را کشت محصولات آببر از جمله برنج دانست و افزود: آمار ۲۰۰ هکتاری کشت برنج در برخی شهرستانهای شرقی قابل قبول نیست و باید با آن برخورد شود. در غیراینصورت اگر مشکلی برای منابع آب شهرستان ایجاد شود ما دیگر امکان پاسخگویی نخواهیم داشت.