در جلسه کارگروه طرح سازگاری با کم آبی در استان کرمانشاه
در ابتداء ، شهلایی مدیر عامل شرکت آب منطقه ای با بیان وضعیت بارش های سال آبی جدید( ابتدای مهرماه تاکنون ) گفت: در حال حاضر نزدیک به 57/5 میلیمتر بارش داشته ایم که با تطبیق آن نسبت به دوره مشابه ( سال آبی قبل – در همین تاریخ ) که 129 میلیمتر بوده است متاسفانه کاهش 55/5 درصدی را شاهد هستیم ، ایشان با اشاره به اینکه اکثریت دشت های استان ممنوعه و ممنوعه بحرانی میباشند افزود: با توجه به خشکسالی 1399-1400 متاسفانه شاهد افت و کاهش سطح آب به میزان چشمگیری در دشت های استان بوده ایم. شهلایی علاوه بر شرایط نامناسب در همه دشت های استان به شرایط بحرانی دو دشت شیان – حسن آباد و روانسر – سنجابی اشاره داشت، و افزود بدلیل برداشت های نامتعارف و از سویی خشکسالی های پی در پی شرایط منابع آبی استان نامناسب است و چنانچه این روند ادامه یابد فرونشست در دشت ها دور از انتظار نیست . وی همچنین اقدامات همه مسئولین استان و سازمانها و ادارات مرتبط در حوضه آب را در مسیر اجرای برنامه سازگاری با کم آبی اثر بخش توصیف و ضمن قدردانی از زحمات آنان تلاش بیشتر و مشارکت و هم افزائی بیشتر را خواستار شد .
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای گزارشی از اقدامات دستگاههای مسئول پس از تصویب برنامه در استان ارائه نمود.
وی با تشریح عملکرد 18 ماهه دستگاههای مرتبط در استان گفت : حاصل تلاش، مشارکت و اقدامات همه اعضاء کارگروه، صرفه جویی 59 میلیون متر مکعبی منابع آب زیرزمینی و 7/5 میلیون متر مکعبی منابع آب سطحی میباشد. مدیر عامل شرکت آب منطقه ای همچنین در ادامه با اشاره به این موضوع که همه این تلاش ها علی رغم وجود تنگناهای مالی و بودجه ای حاصل گردیده است ادامه داد : مهمترین مشکل فعلی استان کمبود اعتبارات و عدم تخصیص مناسب و به موقع تعهدات مالی دولت به استان میباشد، که امید است با توجه به روی کار آمدن دولت جدید و خشکسالی های حادث شده در چند سال گذشته و اهمیت نقش آب در توسعه کشور، بخش آب کشور نگاه ویژه ای به این موضوع معطوف نماید تا مشکلات اعتباری مرتفع شود.
شهلایی در بخش دیگری از توضیحات خود به تعیین تکلیف چاههای غیر مجاز ، نصب کنتورهای هوشمند، اصلاح و تعدیل پروانه بهره برداری چاههای مجاز، استفاده از پساب ها، جلوگیری از کشت های پر آب بر، انجام اقدامات اثر بخش در حوضه منابع طبیعی و آبخیز داری و اقدامات سایر دستگاهها در انجام وظائف محوله ذیل برنامه سازگاری با کم آبی نیز اشاره داشت.
شایان ذکر است در این نشست مشکلات بودجه ای در خصوص رفع کمبود آب شرب در برخی نقاط روستایی و شهری برای اعضا کار گروه ملی سازگاری با کم آبی تشریح گردید.
همچنین صرفه جویی اعلام شده در بخشهای مختلف، توسط شرکت های آب منطقه ای، آب وفاضلاب ، سازمان جهاد کشاورزی، سازمان صمت، اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری بوده است .
در پایان، شهلایی ضمن تقدیر از تلاش همه اعضاء کارگروه، با بیان این نکته حائز اهمیت که متاسفانه در سال گذشته و سال جاری ( تا کنون ) به علت وقوع خشکسالی های بی سابقه با کاهش بسیار محسوس آبدهی چشمه ها و رواناب رودخانه ها مواجه بوده ایم گفت: ضروری است مردم فهیم استان، بهره برداران و خصوصا دستگاههای مسئول همچنان در مصرف آب در بخشهای مختلف صرفه جویی نموده و تلاش برای تعادل در مصارف برابر با ظرفیت آبخوانها با اهمیت و جدیت بیش از پیش پیگیری گردد .