معاون امور آب وزیر نیرو:
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای کرمانشاه به نقل از خبرگزاری ایرنا محمد جوانبخت روز چهارشنبه در سفر به استان کرمانشاه و بازدید میدانی به همراه استاندار کرمانشاه و نمایندگان مردم شهرستانهای غربی و شمال استان در مجلس شورای اسلامی از مزارع منطقه، همچنین از تلاش این وزارتخانه برای اصلاح خط انتقال سد آزادی به دشت حر در آینده ای نزدیک خبرداد.
وی در ادامه با اشاره به تلاش برای تخصیص آب مناطقی که کمتر به آن ها توجه شده، ادامه داد: یکی از سیاستهای های وزارت نیرو فراهم کردن امکان برخورداری کشاورزان از منابع آبی منطقه و همچنین رفع مشکلات آب شرب به عنوان یکی از اولویت های این وزارتخانه با توجه به امکانات موجود در آینده ای نزدیک خبر داد.
سد آزادی در فاصله ۹۰ کیلومتری شهرستان جوانرود و بر روی رودخانه زمکان با ظرفیت ذخیره آب ۷۱ میلیون متر مکعب و به منظور تامین آب کشاورزی چهار هزار و ۲۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان های ثلاث باباجانی، اسلام آبادغرب و دالاهو و همچنین تامین آب شرب و صنعتی شهرهای تازه آباد و اسلام آبادغرب احداث شده است.
معاون وزیر نیرو در امور آب اضافه کرد: تغییرات اقلیمی و خشکسالی در بسیاری از مناطق جهان پیش می آید و در کشور ما نیز واقع شده که این مشکلات آثاری آزار دهنده دارد و دولت خصوصا وزارت نیرو وظیفه دارد با اقدامات مختلف حداکثر توان خود را برای کم کردن این تاثیرات انجام دهد.
جوانبخت گفت: در بازدید از شهرستانهای مرزی استان کرمانشاه میزان دقیق زمین های جامانده از طرح سامانه گرمسیری مشخص شده و قول می دهیم که تمام تلاش خود را ظرف چند روز آینده برای تخصیص منابع آبی و مدیریت آن به گونه ای که از مشکلات این مردم کاسته شود به کار بگیریم.
استاندار کرمانشاه نیز گفت: رفع مشکل خط انتقال آب سد آزادی به دشت حر به عنوان یکی از مطالبه های دیرین مردم منطقه است و امروز با دستور وزیر نیرو قرار است به زودی برطرف شود.
محمد طیب صحرایی ادامه داد: همچنین امروز از برخی سدها و شبکههای های آبیاری شهرستان های ثلاث باباجانی مناطق اورامانات بازدید شد که با وجود اینکه سال ها از آبگیری برخی سدهای استان کرمانشاه می گذرد ولی اشکالاتی در شبکه آبرسانی پایین دست این سدها وجود دارد.
وی عنوان کرد: بهره برداری از شبکههای آبرسانی پایاب سدها و شبکه انتقال آب کمک بسیار خوبی به رونق کشاورزی، باغداری و صنعت منطقه و همچنین تامین آب شرب منطقه است.
صحرایی افزود: با اجرایی شدن سریع و به موقع این مصوبات و حل مشکلات حوزه آب کشاورزی و آب شرب این شهرستان مردم از این نعمت بهرهمند می شوند.
در ادامه رستگار یوسفی نماینده مردم شهرستانهای پاوه روانسر، جوانرود و ثلاث باباجانی در مجلس شورای اسلامی نیز عنوان کرد: حل مشکلات خط انتقال سد آزادی به دشت حر از مطالبات مهم منطقه است که در بازدید امروز این خط از ابتدا تا انتها مورد بررسی قرار گرفت.
وی ادامه داد: با توجه به جمعبندی صورت گرفته، در نشست کاری امروز مقرر شد نقاط بحرانی این مسیر رفع نقص شود و طی مدت کوتاهی مردم شاهد بهرهبرداری از این پروژه بسیار مهم باشند.
نماینده مردم اورامانات گفت: همچنین در این نشست موضوع تخصیص آب اراضی جامانده از سامانه گرمسیری به ویژه در دشت خانه شور، منطقه قالیچه و دره زمکان مورد بررسی قرار گرفت که با دستور ویژه معاون وزیر قرار شد موضوع رفع مشکلات این مناطق در دستور کار قرار گیرد.
وی گفت: با توجه پیگیریهای استاندار کرمانشاه و نشستهایی که با معاون وزیر نیرو و قرارگاه محرومیتزدایی امام حسن مجتبی داشتهایم مقرر شد با تخصیص مناسب، مشکل آب شرب ۸۰ روستای دارای تنش آبی شمال غرب استان کرمانشاه تا آخر امسال رفع شود.
سامانه گرمسیری «بزرگترین طرح توسعه منابع آب و خاک تاریخ کشور» به منظور مدیریت آبهای سطحی و تامین آب شرب و کشاورزی و عمران و آبادانی فرصتی برای پیشرفت و توسعه مناطق مرزی غرب کرمانشاه است.
سامانه بزرگ گرمسیری غرب کشور یک ابر پروژه با بیش از ۱۵ هزار میلیارد تومان هزینه است که قطعه اول آن در استان کرمانشاه قرار دارد و شامل مجموعه سدهای هیروی، شهدای ازگله، جامیشان، شرفشاه و تونل نوسود است.
اشتغالزایی و رونق بخش تولید، افزایش سرانه درآمد، کمک به معیشت مرزنشینان و همچنین سیراب نمودن منطقه و مهار آب های مرزی از مزایای بزرگ این طرح است.
بخشی از سامانه بزرگ گرمسیری در سال ۹۸ به بهره برداری رسید که در مجموع از رودخانه سیروان در شمال غربی کرمانشاه تا موسیان دهلران در استان ایلام و مرز دشت عباس در استان خوزستان ۵۰۰ کیلومتر طول دارد که این طرح از محل صندوق توسعه ملی به بار نشست .
با اجرای طرح سامانه گرمسیری حدود ۹۰۰ میلیون متر مکعب آب در اختیار استان های کرمانشاه و ایلام قرار می گیرد که در این طرح ۵۰ هزار هکتار از زمین های دیم شهرستان های سرپل ذهاب، گیلانغرب و قصرشیرین به آبی تبدیل می شود ضمن اینکه از این میزان، ۱۰۰ میلیون متر مکعب آب نیز سهم بخش صنعت است.
در استان ۲ میلیون نفری کرمانشاه حدود ۱۲۵ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند.
این استان با بیش از ۹۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی و تولید سالانه چهار میلیون و ۲۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی، دامی و باغی یکی از قطب های کشاورزی کشور است.